Inspirativni seminari

Inspirativni seminari su predavanja na kojima voditelj govori o jednoj temi. Sadržaji seminara proizašli su iz spoznaja o bazičnim postavkama obiteljskog života koje su univerzalne i prisutne u svim obiteljima (integritet, suradnja, samosvijest, komunikacija…) bez obzira jesmo li ih svjesni ili ne.

Možemo reći da se na inspirativnim seminarima bavimo „abecedom odnosa“ i pokušavamo razumjeti, objasniti i doprinijeti razrješenju uzroka poteškoća koji su čest, ali i normalan dio obiteljskog života.

Seminari uključuju manji dio interakcije s polaznicima – po završetku predavanja prostor je za pitanja polaznika. Trajanje inspirativnog seminara je 120 minuta.

Popis tema pogledajte pod Teme seminara.

Savjetodavni seminari

Kao nastavak inspirativnih nudimo savjetodavne seminare u kojima je fokus stavljen prvenstveno na interakciju između polaznika i voditelja što znači da se susret temelji na dijalogu prisutnih. Sadržaj je određen temama i pitanjima koja zanimaju polaznike.

Voditelj seminara pomaže u razumijevanju problema, daje perspektivu te osnažuje roditelje u pronalaženju mogućih rješenja. Poželjno je da polaznici savjetodavnih seminara prethodno prisustvuju inspirativnim seminarima budući da oni daju okvir za bolje razumijevanje sadržaja.

Trajanje savjetodavnog seminara je 180 minuta.