Trening trenera – 2021.

 

Familylab Hrvatska & Familylab Slovenija Vas pozivaju na Međunarodni Basic Familylab Trening 2021:

 

1. modul: 26 – 29. 8. 2021.

2. modul:  28. – 31. 10. 2021.

 

Cilj treninga

Cilj treninga je upoznati polaznike s principima, vrijednostima i pristupom koji unutar Familylaba smatramo ključnima za rad s obiteljima, djecom i odraslima. Nakon treninga polaznicima je omogućeno korištenje materijala na osnovu kojih mogu organizirati inspirativne seminare Familylaba, a cjelokupni sadržaj Treninga omogućuje dodatni razvoj profesionalnih kompetencija u području pedagoških i pomagačkih djelatnosti. Po završetku polaznici dobivaju certifikat koji im omogućuje da organiziraju i izvode inspirativne seminare prema standardima pojedine zemlje i Familylab Asocijacije.

Po završetku, polaznici će biti upoznati sa sljedećim sadržajima:

  • Promjena paradigme u radu s djecom i odraslima
  • Upoznavanje s vrijednostima i principima za koje se zalažemo u Familylabu – iskustveno usmjeravanje na vrijednosti poput ravnopravnog dostojanstva, osobne odgovornosti, autentičnosti
  • Važnost izgradnje odnosa između odraslih (roditelja, nastavnika) i djece
  • Kako povezati teorije, znanja i vrijednosti sa svakodnevnim obiteljskim životom
  • Iskustveni rad vezano uz profesionalni razvoj – podrška na individualnoj i grupnoj razini
  • Dijeljenje vlastitih znanja i uvida – prilika za refleksije i introspekciju vezano uz radno mjesto (pedagoške struke)
  • Podrška pri organiziranju i izvedbi inspirativnih seminara – kako postati voditelj seminara?

Kome je trening namijenjen?

Trening je namijenjen stručnjacima koji rade s djecom i obiteljima – nastavnici, odgajatelji, pedagozi, psiholozi, socijalni radnici, psihijatri, terapeuti (posebno oni koji rade s obiteljima/djecom/parovima) i srodne profesije.
Na Treningu mogu sudjelovati i zainteresirane osobe koje profesionalno ne rade u području pomagačkih zanimanja, ali se žele upoznati s navedenim pristupom. Ako se dvoumite je li ovo trening za Vas, za razgovor i više informacija slobodno nam se javite – kontakte možete pronaći na dnu ove stranice.

Struktura treninga

Trening traje ukupno 8 dana i čine ga dva modula, svaki modul u trajanju od 4 puna dana. Prvi modul je orijentiran na teorijski dio u kojem se kroz izlaganje, rad na primjerima i diskusiju polaznici upoznaju s principima, vrijednostima i pristupom za koji se zalažemo u radu s djecom, mladima i roditeljima. Teme se odnose na upoznavanje s osnovnim vrijednostima i principima koji su ključni za razumijevanje obiteljske dinamike, kao i odnosa između djece/mladih i odraslih: integritet, suradnja, konflikti, osobna i društvena odgovornost, autentičnost, samosvijest i samopouzdanje, ravnopravno dostojanstvo. Drugi modul je usmjeren na praktičan rad polaznika – rad na primjerima, osobnim profesionalnim iskustvima sa svrhom povezivanja sadržaja prvog modula sa svakodnevnim praktičnim izazovima.

Zbog pandemijskih uvijeta i budući da su polaznici iz različitih zemalja trening se odvija online. U navedenim terminima trening traje od 9.00 – 17.00 Pauza za ručak planirana je od 13.00 – 14.30h.  Trening se odvija na engleskom jeziku. Za sudjelovanje je potrebna osnovna razina razumijevanja engleskog jezika, za pitanja i komentare možete  se služiti hrvatskim jezikom.

Uvjet za prijavu

Važno je da polaznici pročitaju knjige Jespera Juula koje su im dostupne. Na osnovu pročitane literature i vlastitih iskustava potrebno je pripremiti i poslati kratki esej ili pitanja koja sadrže nedoumice, područja nerazumijevanja i sl. Sadržaj eseja također mogu biti pitanja iz područja osobnog/profesionalnog života, vezana uz teme, vrijednosti i principe o kojima govori Jesper Juul. Ova pitanja su osnova za praktičan rad u cijelom Treningu, a više detalja o pripremi polaznici dobiju tijekom procesa prijave.
Između prvog i drugog modula podržavamo polaznike da primjene neka od stečenih znanja – kroz rad na njihovim radnim mjestima, u vlastitoj obitelji i posebno kroz održavanje probnih inspirativnih seminara. Na drugom modulu osnova za rad su primjeri, slučajevi i iskustva polaznika (poželjno je da svaki polaznik ukratko opiše par slučajeva, situacija i iskustava koje bi volio predstaviti i raditi na njima, uz stručni feedback i podršku).

Voditeljica treninga: 

Dušanka Kosanović, Familylab Hrvatska
prof. psihologije, obiteljski terapeut (Njemačko-danski institut za obiteljsku terapiju, Berlin)

ECP / European Certificate of Psychotherapy

Cijena:

Cijena treninga: 11.250,00 kn.
Cijena uključuje: 8 dana treninga i materijale potrebne za izvedbu inspirativnih seminara.

 

Certifikat:

Nakon treninga polaznici koji svladaju osnove treninga dobivaju Certifikat koji im omogućuje organiziranje inspirativnih seminara i sličnih sadržaja pod logom Familylaba. Certifikat je valjan dvije godine. Održavanje certifikata vezano je uz aktivan angažman u okviru Familylaba i redovno pohađanje supervizije, kao i poštivanje specifičnih standarda vezanih uz pojedinu zemlju – članicu Familylab Asocijacije.

 

Prijava i dodatne informacije:

Dušanka Kosanović – mail: info@familylab.hr   //   mobitel: +385 91 738 7701

 

Za prijavu potrebno je popuniti i poslati prijavni obrazac koji možete preuzeti ovdje:

Prijava – Familylab Trening 2021.