Trening trenera

To show this content in English language, click here.

 

Familylab Hrvatska & Familylab Slovenija pozivaju Vas na Međunarodni Basic Familylab Trening 2020:

 

1. modul: 23 – 26. 1. 2020.

2. modul:  2. – 5. 4. 2020.

 

Cilj treninga

Cilj treninga je upoznati polaznike s principima, vrijednostima i pristupom koji unutar Familylaba smatramo ključnima za rad s obiteljima, djecom i odraslima. Nakon treninga polaznicima je omogućeno korištenje materijala na osnovu kojih mogu organizirati inspirativne seminare Familylaba, a cjelokupni sadržaj Treninga omogućuje dodatni razvoj profesionalnih kompetencija u području pomagačkih struka. Po završetku polaznici dobivaju certifikat koji im omogućuje da organiziraju i izvode inspirativne seminare prema standardima pojedine zemlje i Familylab Asocijacije.

Po završetku, polaznici će biti upoznati sa sljedećim sadržajima:

  • Promjena paradigme u radu s djecom i odraslima
  • Upoznavanje s vrijednostima i principima za koje se zalažemo u Familylabu – iskustveno usmjeravanje na vrijednosti poput ravnopravnog dostojanstva
  • Usmjeravanje na odnose
  • Prijenos teorije, znanja i vrijednosti u svakodnevni, stvarni život
  • Istraživanje i iskustveni rad vezano uz profesionalni razvoj – podrška na individualnoj i grupnoj razini
  • Dijeljenje vlastitih znanja i uvida – prilika za refleksije i introspekciju vezano uz radno mjesto
  • Podrška pri organiziranju i izvedbi inspirativnih seminara – kako postati voditelj seminara?

Kome je trening namijenjen?

Trening je namijenjen stručnjacima koji rade s djecom i obiteljima – nastavnici, odgajatelji, pedagozi, psiholozi, socijalni radnici, psihijatri, terapeuti (posebno oni koji rade s obiteljima/djecom/parovima) i srodne profesije.
Na Treningu mogu sudjelovati i zainteresirane osobe koje profesionalno ne rade u području pomagačkih zanimanja, ali se žele upoznati s navedenim pristupom. Za više informacija o uvjetima slobodno nam se javite: ivana@familylab.si i info@familylab.hr

Struktura treninga

Trening traje ukupno 8 dana i čine ga dva modula, svaki modul u trajanju od 4 puna dana. Prvi modul je orijentiran na teorijski dio u kojem se kroz izlaganje, rad na primjerima i diskusiju polaznici upoznaju s principima, vrijednostima i pristupom za koji se zalažemo u radu s djecom, mladima i roditeljima. Teme se odnose na upoznavanje s osnovnim vrijednostima i principima koji su ključni za razumijevanje obiteljske dinamike, kao i odnosa između djece/mladih i odraslih: integritet, suradnja, konflikti, osobna i društvena odgovornost, autentičnost, samosvijest i samopouzdanje, ravnopravno dostojanstvo. Drugi modul je usmjeren na praktičan rad polaznika – rad na primjerima, osobnim profesionalnim iskustvima sa svrhom povezivanja sadržaja prvog modula sa svakodnevnim praktičnim izazovima. Važan sadržaj drugog modula je supervizijski rad s Jesperom Juulom (putem Skypea).

Svaki dan trening traje od 9.00 – 17.00h. Pauza za ručak planirana je od 13.00 – 14.30h

Trening se odvija na engleskom jeziku. Za sudjelovanje je potrebna osnovna razina engleskog jezika; (za zainteresirane polaznike hrvatskog, slovenskog, BiH govornog područja: dovoljna je razina razumijevanja engleskog jezika; pitanja i komentare možete slati i davati na svom jeziku).

Uvjet za prijavu

Važno je da polaznici pročitaju knjige Jespera Juula koje su im dostupne. Na osnovu pročitane literature i vlastitih iskustava potrebno je pripremiti i poslati esej ili pitanja koja sadrže nedoumice, nerazumijevanje, slaganje i neslaganje s tezama iz literature. Sadržaj eseja također mogu biti pitanja iz područja osobnog/profesionalnog života, vezana uz teme, vrijednosti i principe o kojima govori Jesper Juul. Ova pitanja su osnova za praktičan rad u cijelom Treningu.
Između prvog i drugog modula podržavamo polaznike da primjene neka od stečenih znanja – kroz rad na njihovim radnim mjestima, u vlastitoj obitelji i posebno kroz održavanje probnih inspirativnih seminara. Na drugom modulu osnova za rad su primjeri, slučajevi i iskustva polaznika (poželjno je da svaki polaznik ukratko opiše 5 slučajeva, situacija i iskustava koje bi volio predstaviti i raditi na njima, uz stručni feedback i podršku).

Voditeljica treninga:

Dušanka Kosanović, Familylab Hrvatska
prof. psihologije, obiteljski terapeut, ECP (Njemačko-danski institut za obiteljsku terapiju, Berlin)
supervizor, predavač i edukator

Cijena: 1.950,00 eura (uključen smještaj i obroci)
Cijena uključuje: 8 dana treninga, printane materijale, DVD (J. Juul),
smještaj, 3 obroka po danu, osvježenje (grickalice, voće, kava, čaj)

Svoje mjesto na treningu osiguravate prijavom i plaćanjem 10% iznosa (nepovratni iznos). Plaćanje je moguće u ratama. Za više informacija, molim kontaktirajte Ivanu Gradišnik (ivana@familylab.si)

Lokacija:

Trening se održava na prekrasnoj planini Krvavec, u objektu Pr Ambružarju, usred prirode i 30 minuta vožnje od aerodroma Brnik pored Ljubljane. Osiguravamo asistenciju i pomoć vezano uz dolazak do objekta.

Certifikat:

Nakon treninga polaznici dobivaju Certifikat koji im omogućuje organiziranje inspirativnih seminara i sličnih sadržaja pod logom Familylaba. Certifikat je valjan dvije godine. Održavanje certifikata vezano je uz aktivan angažman u okviru Familylaba i redovno pohađanje supervizije, kao i poštivanje specifičnih standarda vezanih uz pojedinu zemlju – članicu Familylab Asocijacije.

Literatura:

Your Competent Child
The Art of Saying NO! with a Clear Conscience
Here I am. Who are You?
Family Life. The most important values for living together and raising children.
Family Time

Navedeni naslovi dostupni su na engleskom jeziku. Popis naslova na drugim jezicima možete naći na nacionalnim Familylab web stranicama.

Prijava i dodatne informacije:

Ivana Gradišnik: ivana@familylab.si +386 (0)31 649 749

Dušanka Kosanović: info@familylab.hr  +385 91 738 7701

Za prijavu potrebno je popuniti i poslati prijavni obrazac koji možete preuzeti ovdje:

Application-form-Familylab_2018