Trening za voditelje seminara Familylaba – 2024.

 

Familylab Hrvatska & Familylab Slovenija Vas pozivaju na Međunarodni Osnovni Familylab Trening 2024!

 

1. modul:  9. – 12. 05. 2024.

2. modul:  26. – 29. 9. 2024.

Cilj treninga

Cilj treninga je upoznati polaznike s principima, vrijednostima i pristupom koji unutar Familylaba smatramo ključnima za rad s odraslima (roditeljima i pedagoškim djelatnicima) te s djecom i mladima. Nakon treninga polaznicima je omogućeno korištenje materijala na osnovu kojih mogu organizirati inspirativne seminare Familylaba, a cjelokupni sadržaj Treninga omogućuje dodatni razvoj profesionalnih kompetencija u području pedagoških i pomagačkih djelatnosti. Po završetku polaznici dobivaju Potvrdu o sudjelovanju ili Certifikat koji im omogućuje da organiziraju i izvode inspirativne seminare.

Po završetku, polaznici će biti upoznati sa sljedećim sadržajima:

  • Promjena paradigme u radu s odraslima, djecom i mladima
  • Upoznavanje s vrijednostima i principima za koje se zalažemo u Familylabu, a koji su ključni za razumijevanje dinamike obiteljskog života s naglaskom na odnos između djeteta i roditelja (kompetentnost djece, konflikt između integriteta i suradnje, samosvijest i samopouzdanje, osobna odgovornost i osobni jezik, socijalna odgovornost, odgovornost za odnos, ravnopravno dostojanstvo, autentičnost, relacijske kompetencije…)
  • Važnost izgradnje odnosa između odraslih (roditelja, nastavnika) i djece/mladih
  • Kako povezati teorije, znanja i vrijednosti sa svakodnevnim obiteljskim i pedagoškim  životom (u obitelji te odgojno – obrazovnim institucijama)
  • Iskustveni rad vezano uz profesionalni razvoj – podrška na individualnoj i grupnoj razini
  • Dijeljenje vlastitih znanja i uvida – prilika za refleksije i introspekciju vezano uz radno mjesto (pedagoške struke)
  • Podrška pri organiziranju i izvedbi inspirativnih seminara – kako postati voditelj seminara?

Kome je trening namijenjen?

Trening je namijenjen stručnjacima koji rade s roditeljima, djecom i mladima – nastavnicima, odgajateljima, pedagozima, psiholozima, socijalnim radnicima, psihijatrima, terapeutima (posebno onima koji rade s roditeljima, djecom i mladima) i srodnim profesijama.
Na Treningu mogu sudjelovati i zainteresirane osobe koje profesionalno ne rade u području pomagačkih zanimanja, ali se žele upoznati s navedenim pristupom. Ako se dvoumite je li ovo trening za Vas, za razgovor i više informacija slobodno nam se javite – kontakte možete pronaći na dnu ove stranice.

Struktura treninga

Trening traje ukupno 8 dana i čine ga dva modula, svaki modul u trajanju od 4 puna dana. Prvi modul je orijentiran na teorijski dio u kojem se kroz izlaganje, rad na primjerima i diskusiju polaznici upoznaju s principima, vrijednostima i pristupom za koji se zalažemo u radu s djecom, mladima i roditeljima te pedagoškim djelatnicima. Teme se odnose na upoznavanje s osnovnim postavkama koje su ključne za razumijevanje obiteljske dinamike, kao i odnosa između djece/mladih i odraslih. S druge strane govorimo o vrijednostima i principima kao što su integritet, suradnja, konflikti, osobna i društvena odgovornost, autentičnost, samosvijest i samopouzdanje, ravnopravno dostojanstvo.  Drugi modul je usmjeren na praktičan rad polaznika – rad na primjerima, osobnim profesionalnim iskustvima sa svrhom povezivanja sadržaja prvog modula sa svakodnevnim praktičnim izazovima.

U navedenim terminima trening traje od 9.00 – 17.00 Pauza za ručak planirana je oko 13.00 – 14.30h.  Trening se odvija na engleskom jeziku. Za sudjelovanje je potrebna osnovna razina razumijevanja engleskog jezika, za pitanja i komentare možete  se služiti hrvatskim jezikom.

Uvjet za prijavu

Trening je namijenjen prvenstveno stručnjacima zaposlenim u području pomagačkih zanimanja, odnosno pedagoškim djelatnicima (pedagozi, učitelji, nastavnici, odgojitelji, psiholozi,  socijalni pedagozi, socijalni radnici, psihijatri, dječji psihijatri, savjetovatelji koji rade s roditeljima i sl.). Na treningu mogu sudjelovati i osobe drugih zanimanja, uz ograničene mogućnosti izvedbe sadržaja i aktivnosti vezanih uz rad Familylaba. Za njihovo sudjelovanje potrebna je dodatna konzultacija s voditeljicom Familylaba.

Razumijevanje engleskog jezika – zbog praćenja izlaganja;  govoriti i postavljati pitanja možete i na hrvatskom jeziku.

Važno je da polaznici pročitaju knjige Jespera Juula koje su im dostupne. Na osnovu pročitane literature i vlastitih iskustava potrebno je pripremiti i poslati kratki esej ili pitanja koja sadrže Vaše nedoumice, područja nerazumijevanja i sl. Sadržaj eseja također mogu biti pitanja iz područja osobnog/profesionalnog života, vezana uz teme, vrijednosti i principe o kojima govori Jesper Juul. Ova pitanja su osnova za praktičan rad u cijelom Treningu, a više detalja o pripremi polaznici dobiju tijekom procesa prijave.
Između prvog i drugog modula podržavamo polaznike da primjene stečenih znanja – na njihovim radnim mjestima, u vlastitoj obitelji i posebno kroz održavanje probnih inspirativnih seminara. Na drugom modulu osnova za rad su primjeri i iskustva polaznika.

Popunjen i poslan Prijavni obrazac (na dnu ove stranice).

Sve prijavljene sudionike kontaktirat ćemo po primitku njihove prijave.

 

Voditeljica treninga 

Voditeljica treninga je Dušanka Kosanović, voditeljica Familylaba Hrvatska, prof. psihologije i obiteljski terapeut; četverogodišnji studij završen na Njemačko-danskom institutu za obiteljsku terapiju u Berlinu.  Institut podučava i radi na obiteljskim  odnosima prema postavkama iskustveno orijentirane obiteljske terapije i prema pristupu Jespera Juula, koji je bio jedan od predavača na studiju i utemeljitelj ovog smjera. Nositeljica Europskog certifikata za psihoterapiju – ECP / European Certificate of Psychotherapy

 

 

Cijena i mjesto održavanja

Cijena treninga: 11.250,00 kn; iznos u eurima: 1.493,13 e

Cijena uključuje: 8 dana treninga i materijale potrebne za izvedbu inspirativnih seminara.

Lokacije na kojima smo do sada održavali treninge su bila prekasna  izolirana imanja u prirodi u Sloveniji, gdje će se održati i ovogodišnji trening.

Certifikat

Nakon treninga polaznici koji svladaju osnove treninga dobivaju Certifikat koji im omogućuje organiziranje inspirativnih seminara i sličnih sadržaja pod logom Familylaba. Certifikat je valjan dvije godine. Održavanje certifikata vezano je uz aktivan angažman u okviru Familylaba i redovno pohađanje supervizije, kao i poštivanje standarda Familylab organizacije. Tijekom treninga planirano je vrijeme za pripremu i upoznavanje s načinima, mogućnosti i uvjetima provedbe seminara te drugih aktivnosti u okviru Familylaba Hrvatska za polaznike iz Hrvatske.

Prijava i dodatne informacije

 

Ukoliko ste zainteresirani ili imate pitanja,  javite nam se!

Zainteresiranima na upit šaljemo materijal koji sadrži dodatne informacije.

Kontakt: Dušanka Kosanović  mail: info@familylab.hr   //  mobitel: +385 91 738 7701

Za prijavu je potrebno popuniti (na hrvatskom ili engleskom) i poslati prijavni obrazac koji možete preuzeti ovdje:

Prijavni obrazac-Familylab_2024.

 

 

Veselimo se susretu  s Vama i zajedničkoj avanturi učenja i druženja s različitim polaznicima!

Neki polaznici kažu da im je naš trening drastično promijenio poimanje obitelji, odnosa pa i života. Samo citiramo 🙂